Mapka wygląda naprawdę dobrze , ciekawi mie jak będzie wyglądać całość . Fajny pomysł z festung kolberg. Jakie planujesz odwzorowaine jedostek (co będzie) i czy można spodziewać się wsparcia artyrelijskiego z okrętów ?
Znam tą stronke o twierdzy Kołobrzeg. Mapa będzie 386x386 dla dwuch graczy. Germanscy bracia chcieliby żeby była też wersja na singla ale ja nie umiem robić skryptów pod mapy singleplayer.
Z jednostek jakie bedą w grze to tak jak było naprawde czyli niemcy sporo lekkiego sprzetu i dział + Pz IV H, Hetzery i Pz III ( żeby dodac pikanterii dodam jakieś panterki) a tak to sam piechota podzilona na trzy sektory bronione przez Volkssturm, Wermacht i SS. Sowieci tradycyjnie t34, su i IS-2.
Niemcy bedą dodatkowo posiadać wsparcie okretów oraz pociąg pancerny.
Mapka będzie w tonacji Studzianek, a wlasnie czy grales w moje studzianki i czy ci sie podoba mapka?
P.S. - kolberg będzie dostepna pod koniec sierpnia.
Sorka że pisze dopiero teraz ale nie miałem ostatnio dostępu do komputeru. Mapka zapowiada się fajnie. Co do studzianek to raz gralem ale moj gracz wyszedl po 20 minutach i tyle bylo z gry. Ogólne wrażenia. Bardzo ciekawa fabuła i historyczny wątek.
Fajne jednostki i innowacje(jednostki na starcie). Minusy. Złe numery drużyn (1 pomiesznay z 2) , ciężko ogarnąc w 1v1 (niekyórzy grazce nie lubią historycznych map , ja akurat lubie no i mała świadomość o istnieniu mapki (możę pare razy zahgostuje to się coś ruszy). Mapka jak najbardziej w pożądku , widać że dużo pracy w nią włożyłeś. Zniecierpliwośćią czekam na Kolberg. A i jedna rada lepiej by bylo jak bys ja zrobil (Kolberg) na 3v3 bo w ten tryb dosc czesto gramy a 1v1 nie jest tak czesto spotykany ( po prostu rodzielic jednostki na 6 a nie na 2 graczy , tak jak by kazdyu dowodzil dywizja).
Looks great.. nice city plan. You do realize that those 'walls' in the first image are in fact stacked ammo crates or something of that nature? When i first started to explore all new stuff offered in the 6.8 editor I too was mistaking it for a wall.. until a stray bullet set it ablaze, leaving nothing but scorched earth where once stood a ..'wall'\
PS nice detail but zebra crossings where introduced in 1949